Associació de veïns de Les Pedritxes

Tastets de Sant Sebastià

 

Al voltant de la festivitat de Sant Sebastià, es celebra la festa major d’hivern, en commemoració d’un dels co-patrons de la vila. Les activitats estan organitzades per la Germandat de Sant Sebastià.

Entre moltes activitats les més destacada són totes aquelles que giren a l’entorn del pi que es planta al bell mig de la plaça de cal Baldiró per a la famosa grimpada. L’arbre es va a tallar el cap de setmana anterior a la seva pujada. Es fa de vespre i el pi es baixa des del llindar del parc fins al mig de la plaça, a les espatlles dels nombrosos voluntaris i a la llum de les torxes. L’endemà, el tronc es pela (es deixa ben llis) i es planta (es posa dret al mig de la plaça). El cap de setmana següent, es dansa el ball de l’arbre i es fa la grimpada, consistent a pujar al tronc del pi fins a tocar el pernil que hi penja al capdamunt, emportant-se’l aquell qui ho fa amb menys temps. Altres actes arrelats a aquestes festes locals són: el repartiment del tortell, els tastets o el show de Sant Sebastià.

Cada any l’Associació de Veïns de Les Pedritxes participa en els Tastets, que consisteixen en una degustació dels millors plats, preparats per veïns i veïnes de la nostra urbanització.

A Les Pedritxes, ens encanta la festa. Mira aquí els millors moments dels Tastets anteriors i apunta’t al proper, t’esperem! VEURE GALERIA

Consulta també la nostra AGENDA per no perdre’t la propera festa.

 
 

Foto de la Galeria

Assistents als Tastets de Sant Sebastià, 2015.